SVK Pro: Zorgeloos verhuren met een vast rendement.

 

Ben u een projectontwikkelaar, bouwfirma of investeerder en wilt u woningen bouwen om te verhuren aan een professionele partner? Dan kunt u deelnemen (vanaf 16 november 2021) aan de nieuwe publiek-private samenwerking SVK Pro.

 

Met SVK Het Scharnier vzw nemen wij deel aan deze nieuwe procedure. Via SVK Pro bouwt u dus sociale woningen om ze nadien aan ons sociaal verhurkantoor te verhuren.

 

De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) laanceert deze procedure op dinsdag 16 november 2021 via e-Procurement.

 

Waarom is SVK Pro interessant voor u?

  • Gewaarborgd rendement

U heeft al een verhuurgarantie voor u de woningen begint te bouwen. Eenmaal u de woningen verhuurt aan SVK Het Scharnier vzw, bent u zeker van uw maandelijkse huur (die ook jaarlijks geindexeerd wordt).

  • Zekere verhuurperiode

U ben zeker van een lange verhuurperiode. U verhuurt namelijk 18 jaar aan ons (pas opzegbaar na 15 jaar)

  • Verlaagd btw-tarief

Doordat u nieuwbouwwoningen minimaal 15 jaar aan ons verhuurt, heetft u recht op een verlaagd btw-tarief van 12% (in plaats van 21%)

  • Transparante procedure

De procedure loopt volgens de wetgeving overheidsopdrachten. De VMSW treedt in de eerste fasen op als aanbestedende overheid voor de SVK's

  • Algemene voordelen van sociaal huren

Woningen verhuren aan een SVK kent meerdere voordelen. Zo garanderen we u uw maandelijkse huurinkomsten, geniet u een verlaagd tarief op de onroerende voorheffing, ....                                    U vindt een volledig overzicht van deze voordelen op de website van de VMSW

 

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van de lancering van deze procedure en wat deze procedure net inhoudt? Bezorg ons alvast uw e-mailadres via info@svkhetscharnier.be. Dan informeren wij u over de procedure zodra deze effectief start.

 

Informatie over SVK Pro vindt u nu alvast op de website van de VMSW